maandag 22 mei 2006

Weekendje Antwerpen

Zaterdag 20 en zondag 21 mei 2006 zijn Mieke en Antoon een weekendje naar Antwerpen geweest. Mieke's werk, Stichting Actium, had het deze keer geregeld.
Het weer was een behoorlijke spelbreker bij de fietstocht. Maar had weinig invloed op de gezellige sfeer van deze 2 dagen.
Tegen 12.30 uur kwamen we aan bij het Ibis hotel. We konden niet meteen inchecken (pas om 13.45) dan maar gelijk de stad in. Na het inchecken hebben we de fietstocht gehad. De lucht was zeer donker en we zaten dan ook nog maar 5 minuten op de fiets en de druppen vielen naar beneden. Het duurde even maar de lucht brak open. Een groot aantal van de groep besloot om terug te fietsen en zich niet verder nat te laten regenen. Wij besloten verder te gaan met een verkorte route. Onze gids Carl leidde ons via de rosse buurt naar de oude stad en ook de plekken waar 2 weken geleden een groot drama had plaats gevonden. Een aanhanger van Vlaams Blok schoot een vrouw en een kind dood.
Na de fietstocht hebben we 's avond gegeten in een middeleeuws kelder met live-muziek. Doedelzak-muziek maakte zeer veel lawaai volgens velen. Na het eten volgde een kroegentocht, waarvan café Beveren de meeste indruk maakte. Een klein café met nog een grote orgel een aantal oudere dronken mensen en een groepje jongeren. Deze avond eindigde in de kroeg, De Bengel. Waar de collega's behoorlijk uit hun dak gingen. Zelfs de directeur Dick liet zich gaan. Gezelligheid en veel plezier spatte van alle kanten de kroeg in. Tegen 2.00 uur waren we weer in ons hotel.
De volgende dag, zondag, we werden tegen 8.30 uur wakker, was er de traditionele Vogeltjesmarkt. Van de meer dan 100 kramen die er stonden waren er misschien een 6-tal kramen met dieren. Hoofdzakelijk pluimvee, maar ook kanaries marmotten. Bij een schoenenkraam heb ik trouwens nog schoenen gekocht. Tsja, 't is moeilijk om met lege handen thuis te komen.
Tegen 11.45 uur moesten we ons verzamelen bij het hotel voor de terugreis. In Elburg hebben we een heerlijk buffet gehad bij restaurant De Haas. En om 18.00 uur waren we weer terug in Ruinen.

Geen opmerkingen: