maandag 4 juni 2007

Limburgs Mooiste 2 juni 2007

Limburgs Mooiste 2 juni 2007

Pfffff...... we (Mark Marco Hepke en Anne) zijn net terug van een zwaar maar niettemin een geweldig weekend!!!!! Het was het afzien weer... meer dan waard!

Een prachtig evenement wel behoorlijk druk. Maar dat lag ook aan ons vertrekken als iedereen vertrekt is niet echt slim. Maar ja volgend jaar maar anders.

Vrijdag kwamen we om 15 uur aan in Gulpen, hotel Bel-Air. Installeren even wat kopen en daarna op de fiets even een trainingsrondje maken. Een echte test hebben we op vrijdag gedaan. De Dode Man de Keutenberg en de Cauberg bijna de 3 zwaarste heuvels in het Limburgse land. Jammer genoeg vond Marco hier al zijn Waterloo. Zijn ziekte, verleden tijd gewaand, begon weer op te spelen, waardeloos. Teleurgesteld ging Marco terug naar Gulpen.
Tevreden over de pas verkregen ervaring en teleurgesteld over Marco fietsten we terug naar ons hotel.
´s Avonds hebben we heerlijk gegeten in De Zwarte Ruiter na een knoop te hebben doorgehakt. En daarna ook nog even doorgezakt, Westmalle Triple....... gezellig. Hopende er morgen geen last van te hebben.

6.30 uur ging de wekker, opstaan wakker worden en ontbijten. Klaar maken voor de dag van vandaag, zaterdag 2 juni 2007, de dag van Limburgs Mooiste. Uiteindelijk komen we tegen 9 uur aan op het Megapark in Landgraaf. Marco besluit definitief om niet de rode route te fietsen maar te wisselen naar de blauwe, toch nog 100 km!!!
Toen wij vertrokken voor de rode route is Marco gaan omwisselen toen gebeurde voor hem een zeer vervelend ongeval. Een MTB fiets viel op zijn achterwiel en verboog daarmee de derailleur dermate dat deze door een fietsenmaker, op goed geluk, weer rechtgebogen moest worden. Uiteindelijk heeft Marco de 100km volledig volbracht mede door een bezoek te brengen aan een andere fietsenmaker.

Wij hebben met de overgebleven 4 personen de 150 km vol gereden. Het bleken er 159 km te zijn, waarvan akte. We zijn om 9.20 uur uiteindelijk vertrokken en we kwamen om 18.15 uur !!!! aan in Landgraaf. Dat was veel later dan dat wij eigenlijk hadden afgesproken. Ondermeer fietspech voor Anne (gebroken spaken) en lang wachten voor een rustplaats in Valkenburg waren daar ondermeer verantwoordelijk voor.

´s Avonds naar de Pizzeria geweest. Een geweldig restaurant aan te bevelen voor iedereen. Daarna zijn we nog bij een Nederlandse kot geweest.

Volgende ochtend tegen 8 uur wakker geworden goed geslapen. En tegen 13.30 uur was ik weer terug in Assen

Al met al hebben we een geweldige dag gehad.
Hoogte en gelijk zwaartepunt van de dag, de beklimming van de Kosenberg in Belgie nabij Aubel. Dit was de zwaarste beklimming van de dag. Daar waar velen moesten lopen kon ik me tot het eind op de fiets blijven zitten. Met enige trots heb boven moeten bijkomen van deze enorme inspanning. De Keutenberg viel hierbij in het niet.

Zoals het er nu uitziet zijn we volgend jaar weer van de partij. Met als het goed is nog minimaal 2 collega´s meer!!!!

Geen opmerkingen: