woensdag 23 september 2009

Oktoberfest 2009 Eén Groot Feest


Oktoberfest 2009-175, originally uploaded by Antoon's Foobar.

In München heeft burgemeester Christian Ude zaterdagmiddag om klokslag 12.00 uur de 176e editie van het Oktoberfest geopend met het aanslaan van een vat bier. Dat meldde de Bayerischer Rundfunk. Het zestien dagen durende evenement in Zuid-Duitsland zal waarschijnlijk meer dan zes miljoen bierliefhebbers uit binnen- en buitenland trekken.

Het eerste glas bier ging traditioneel naar minister-president Horst Seehofer van Beieren.

De traditie begon in oktober 1810. Toen werd ter ere van het huwelijk tussen kroonprins Ludwig van Beieren en prinses Therese van Saksen-Hildburghuizen een groot volksfeest georganiseerd. De burgers vermaakten zich zo goed, dat het evenement een jaarlijkse traditie werd. Later werd de begindatum wel vervroegd, om te kunnen profiteren van beter weer.

Sinds 1810 werden de feesten 24 keer afgelast, wegens oorlogen en uitbraken van cholera.

Overigens krijgen de spelers van de Duitse Rekordmeister geen toestemming om volgende maand deel te nemen aan de Duitse Oktoberfesten. "Ook in deze traditionele Duitse periode willen we ongeslagen blijven. Op de laatste dag kunnen de spelers een kijkje gaan nemen, dat is goed voor de buitenlandse spelers om de Beierse cultuur te leren kennen."

Geen opmerkingen: