D2 wint overtuigend van BSVV
Zaterdag 26 februari 2011 Achilles 1894 D2 - B.S.V.V. D1 5-0

Het was vroeg deze zaterdagochtend. Gelukkig was ik snel in het bezit van heerlijk kop koffie.
Er was geen blauw plekje aan de hemel.... erger nog.... het was koud en druilerig.

Onze jongens zijn 2011 goed gestart. Een aantal oefenwedstrijden hebben ze met winst kunnen afsluiten. Alleen Achilles C3 was 1 helft 2 maten te groot. Maar al met al gaf de afgelopen oefenperiode vertrouwen voor de 2e helft van het seizoen!

Vandaag een inhaalwedstrijd. B.S.V.V. had nog maar 7 wedstrijden gespeeld en staat 2 plaatsen boven ons met 4 punten voorsprong. Vandaag 1 afzegging, Martijn had zijn vakantie gepland in het sneeuwwitte Zwitserland.

De wedstrijd begon zoals hij uiteindelijk ook is geëindigd, uitstekend.
De eerste helft werd gelijk de druk opgevoerd door op de helft van de tegenstander te spelen. Dit was mogelijk omdat onze voorhoede, Robert H., Lex, Navid en Edgar, direct begonnen te storen. De tegenstander werd de mogelijkheden ontnemen om ook maar enig moment aan opbouwen te kunnen denken. Doordat opbouw niet mogelijk was hanteerde B.S.V.V. vaak de lange bal. Dit werd door onze verdediging, Jochem, Leroy, Niels en Timo, uitstekend opgelost. De aanvallers van de tegenstander hadden niet de tijd om de bal aan te kunnen nemen. Onze verdediging was gewoon een stap sneller.
Na 30 minuten was de stand 2-0 en was het tijd voor warme thee!

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. Ons middenveld van vandaag, Rick, Ryan, Jurjen en Robert F., tikte de bal op professionele wijze rond en bleef zoeken naar een voetballende oplossing.
D2 bleef fel en snel spelen. Bij verlies van de bal werd er teruggevochten. En niet alleen door de speler die balverlies leed, alle spelers knokten voor deze overwinning. Een enkeling nam dit iets te letterlijk op….. De scheidsrechter floot bij 5-0 voor het einde van de wedstrijd.

Ben ik nog 1 speler vergeten te noemen in dit verslag. Onze keeper Max. Natuurlijk zou ik graag de fantastische reddingen van jou willen noemen… maar helaas… je hebt heel weinig te doen gehad. En wat je moest doen deed je zoals we van jou gewend zijn… goed!

Nog een paar woorden van dank. Een voor onze scheidsrechter, Roel. Het was een foutloze wedstrijd en misschien moet je iets gaan doen met deze “verborgen” fluit kwaliteiten. En Esan bedankt voor het vlaggen van de 2e helft.